ASAP INTRO #12 CENA NI(JE) BITNA

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi održala je po prvi put sednicu Upravnog odbora van Beograda. Posvećeni smo decentralizaciji i drago nam je da je 3. sednica bila upriličena u Nišu, u Deli Coworking, tradicionalnoj lokaciji za naše niške događaje.

 

Posvećeni smo otvorenosti u svim poslovima i aktivnostima organizacije. Želimo da naši članovi uzmu učešće u što većem broju u procesu donošenja odluka i da zajedno razvijamo kulturu dijaloga koja krasi delovanje udruženja. Na sednici su bile su prisutne kolege iz svih niških firmi koje su članovi Asocijacije.

 

U nastavku, organizovali smo za nas veoma značajan i uspešan meet-up na temu “Cena (ni)je bitna/ Budzetiranje firme. Naši govornici Vladimir Đorić iz Zabriskie i Marko Zečević iz POLYARCH veoma otvoreno su govorili kako se nose sa izazovima u poslovanju njihovih firmi na dva različita tržišta koja podležu istim zakonitostima. Vođenje uspešne savremene arhitektonske prakse postale je veoma zahtevno. Podrazumeva široku lepezu veština za koje se većina arhiteketa nije spremala ili nije imala priliku da savlada tokom svojeg školovanja.

 

U maniru najboljih “back 2 back” DJ setova, naši govornici su održavali atmosferu u Deli coworkingu naelektrisanom. Uz mnoštvo pitanja, upadica i komentara, dva sata razgovora su prošla u trenu. Kao i na većini ASAP event morali smo da zaustavimo diskusiju i da ostavimo po nešto neizgovoreno za naš sledeći dolazak u Niš. Verujemo da će to biti veoma brzo.

 

Arhitektonsko preduzetništvo je veoma mlad oblik biznisa u Republici Srbiji. Misija Asocijacije je da bude katalizator sazrevanja i profesionalizacije arhitektonskog preduzetništva kako bi smo dali pun doprinos privrednom ambijentu i ekonomskom napredku Republike Srbije.

 

Pridružite nam se da budemo bolji zajedno!

FAQ