ASAP PRO #07: HOLISTIČKI PRISTUP POSLOVANJU: Primenjena ekonomija / formiranje cene

Arhitektonska profesija: fokus na kreativnosti i poslovnom razvoju

Arhitektonskoj profesiji je svojstveno da je fokusirana na kvalitet kreativnog koncepta i perfektnost izvedbe. Većini arhitektonskih praksi nisu u fokusu teme vezane za makroekonomiju, inflaciju ili referentnu kamatnu stopu.

Velika većina firmi članica ASAP nastala je u periodu 2013-2018. godina. Mnogi od osnivača tih arhitektonskih biroa dosta vremena provode fokusirani na dalji poslovni razvoj i rast. Kreativnost je i dalje važna, ali teme vezane za finansijsku održivost i/ili profitabilnost postaju za sve njih sve važnije. U svakom slučaju fokusirani su na teme za koje se nisu školovali. Fokusirani su na izazove o kojima tokom svog formalnog obrazovanja nikad nisu imali priliku da uče. Inflatorna kretanja, valutni rizici i makroekonomske predikcije postale su teme bez čijeg poznavanja ne možete voditi svoj arhitektonski biro.

Zbog tih razloga za nas je ASAP PRO #07 sa temom “Holistički pristup poslovanju” bio od izuzetnog značaja.

Inspirativni govor o ekonomskoj istoriji na poslednjem ASAP Meet-up-u u 2023. godini

U stilu najboljih TEDx govornika, na zadnjem ASAP meet-up u 2023. godini, Srđan Janićijević imao je zaista sjajna nastup. Tokom sat i po vremena vođen je zaista veoma dinamičan razgovor sa članovima ASAP zajednice.

Kroz priču o ekonomskoj istoriji Srbije i Jugoslavije, Zakon o preduzećima iz 1989. godine, ekonomskoj tranziciji koja nije završena, o starim i savremenim poslovima, kao i o 5 osnovnih postulata neophodnih za održivo poslovanje svakog biznisa vreme nam je zaista proletelo.

Važnost profesionalne zajednice: ASAP za lični i poslovni razvoj

Srđan nas je dodatno uverio koliko je stvaranje profesionalne zajednice poput Asocijacije srpskih arhitektonskih firmi važno za lični razvoj svakog od članova, svaku firmu, ali i za celo naše društvo i zato mu se od srca zahvaljujemo.

I zato…PRIDRUŽITE NAM SE DA BUDEMO BOLJJI ZAJEDNO!

Snimak meet-up možete pogledati na našem YT kanalu

FAQ