IV SKUPŠTINA ASAP

Uz prisustvo velikog broja naših članova i partnera, u petak 5.4. u Beogradu, održana je IV skupština ASAP. Dnevni red samog zasedanja je bio veoma obiman. Aktivnosti udruženja su u zadnjem periodu bile su usmerene ka postizanju konsenzusa među članstvom u vezi niza veoma značajnih odluka koje samo Skupština organizacije može potvrditi.

Značajno je izmenjen Statut, najviši akt udruženja. Verujemo da će ove izmene izuzetno uspešno uticati na delovanje organizacije. Imamo velika očekivanja od rada budućeg Saveta ASAP, kao i Stručnih odbora.

Takođe, usvojen je i strateški dokument ASAP 2030. Ovim dokumentom definisana je strategija razvoja udruženja, kao i ključni razultati koje treba ostvariti do 2030. godine. Kreirana je i metodologiju kojom merimo uspešnost u realizaciji ciljeva.

Završen je i izborni proces. Tajnim glasanjem, većinsku podršku za članstvo u Upravnom odboru dobili su:

Nevena Pivić, Studio Fluid

Miloje Krunić, Unknown Studio

Marko Matejić, Main Architects.

Za predsednika Skupštine ASAP izabran je Predarg Milutinović, MAPA.

 

Izveštaji o aktivnostima, Finansijski izveštaj i Plan i program rada su takođe usvojeni od strane Skupštine.

 

Verujemo da u Republici Srbiji nema puno udruženja koja su u stanju da na odgovoran i demokratičan način zastupaju interese svojih članica. Dnevni red sa ove Skupštine predstavlja zaveštanje 1. saziva Upravnog odbora, odnosno rada svih dosadašnjih članova Uprave. Takođe, ovakav dnevni red ne bi bio moguć bez učešća svih ostalih članova u nizu konsultativnih procesa i radnih sastanaka. Ova generacija arhitektonskih predzetnika pokazala je svoju punu zrelost da se na odgovoran i transparentan način bave javnim delovanjem, kao i sposobnost da urede međusobne odnose.

Bez obzira na naše različitosti, ASAP će nastojati da bude platforma za dijalog svima koji su zainteresovani za napredak arhitektonske profesije i preduzetništva, kao i srpskog društva u celini.

FAQ