ASAP INTRO #06

Asocijaciju srpskih arhitektonskih praksi čini 51 firma iz 8 gradova u Republici Srbiji i stoga uvek ističemo da smo strukovna i nacionalna organizacija.

 


ASAP INTRO #06; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović

 

U ASAP-u odlučujemo konsenzusom i da bi te odluke bile opšteprihvaćene potrebno je moderirati konstantni dijalog unutar organizacije. Činjenicu da u mnogim sredinama imamo članice koje sa ostalima dele iste ili slične vrednosti doživljavamo kao naše najveće postignuće. Istovremeno, ovo može da bude i veliki izazov iz prostog razloga što se društveni konteksti i poslovno okruženje značajno razlikuju od grada do grada i to u meri da možemo steći utisak da živimo u različitim državama, a ne u različitim gradovima u iste.

ASAP INTRO #06; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović

 

I baš iz tog razloga, potreban je konstantan dijalog, kako bi razumeli jedni druge i mogli da kreiramo balansiranu politiku ili pregovaračku platformu.

 

ASAP INTRO #06, Branko Nikolić, Antipod Studio; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović

 

Verujemo da je jedan od najvažnijih zadataka naše organizacije uređenje tržišta rada u okviru arhitektonske profesije u Republici Srbiji i sa tom temom je organizovan ASAP INTRO #06. Svoja poslovna iskustva sa zajednicom je podelio Danilo Dangubić, a podršku su nam pružili eksperti iz naše partnerske HR kuće Gi Group koji imaju vanserijsku ekspertizu iz oblasti unapređenja poslovnog okruženja.

 

ASAP INTRO #06, Ana Nenadović, Ana Nenadović Interiors; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović

 

ASAP INTRO #06, Staša Radmilović, Dello. Studio; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović

U živoj diskusiji čuli smo brojna iskustva koja proističu is specifičnosti sredina u kojima deluju naše članice, oprečna mišljenja, ali i iskusne savete u vezi ove teme od Ksenije Čović i Nelice Bogunović.

Želimo da damo svoj puni doprinos stvaranju povoljnijeg poslovnog i radnog okruženja sa predvidivim očekivanjima od momenta kada posle studija zasnivate prvi radni odnos u okviru arhitektoskog biroa do ulaska u partnerstvo i nadamo se da ćemo imati podršku i od onih kolega i biroa koji nisu deo ASAP zajednice.

 

ASAP INTRO #06, Marko Matejić, MAIN Archietcts; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović

 

ASAP INTRO #06, Ksenija Čović i Nelica Bogunović, GI GROUP; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović
ASAP INTRO #06, Nelica Bogunović, GI GROUP; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović
ASAP INTRO #06, Ksenija Čović, GI GROUP; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović
ASAP INTRO #06, Danilo Dangubić, Danilo Dangubić Architects; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović
ASAP INTRO #06, Ksenija Čović i Nelica Bogunović, GI GROUP i Danilo Dangubić, Danilo Dangubić Architects; Lokacija: Kabinet Brewery; Fotografija: Ivona Despotović

 

FAQ