Zumtobel Group je internacionalna kompanija sa sedištem u Dornbirnu, Austrija. Bavi se kreiranjem inovativnih rešenja osvetljenja, proizvodnjom svetiljki i pratećih komponenti, a nudi i širok spektar usluga. Broji oko 5.800 zaposlenih, 90 prodajnih kancelarija širom sveta i 10 fabrika na 3 kontinenta. U okviru kompanije zastupljena su dva brenda za izradu sistema osvetljenja ZUMTOBEL i THORN. Pored toga, brend TRIDONIC kao deo grupacije proizvodi elektronske komponente i softverske sisteme za kontrolu i upravljanje i na taj način dopunjuje ukupan portfolio kompanije.

Sa skoro 5.000 registrovanih patenata, ZG se može smatrati liderom u oblasti industrije osvetljenja. Sa istorijom brenda ZUMTOBEL dugom preko 70 godina  i brenda THORN preko 90 godina, kompanija nudi svoje znanje i ekspertizu kako bi izašla u susret svojim klijentima i ponudila optimalno rešenje za datu aplikaciju. Kada se kaže osvetljenje, to znači da ZG može dati svojevrsna rešenja kako za unutrašnje, tako i za spoljašnje osvetljenje.

Na prostoru Srbije, predstavništvo ZG Lighting SRB postojala je od 2009. godine. kao prodajna kancelarija u Beogradu. Fabrika u Srbiji osnovana je u Nišu kao greenfield investicija sa površinom od ~40.000 m2. Zvanično je otvorena 28. septembra 2018. Objekat objedinjuje dva pravna subjekta – TRIDONIC i ZUMTOBEL Lighting proizvodnju i trenutno zapošljava više od 1.000 radnika različitih stručnih profila.

Zumtobel, kao vodeći međunarodni dobavljač integralnih rešenja za osvetljenje, omogućava ljudima da iskuse interakciju svetlosti i arhitekture. Kao lider u inovacijama, Zumtobel nudi sveobuhvatan asortiman visokokvalitetnih LED svetiljki i sistema za upravljanje osvetljenjem u kancelarijama, obrazovanim ustanovama, maloprodajama, hotelima, wellnes i spa centrima i objektima industrije. Zahvaljujući svojoj konstantnoj težnji za napretkom, Zumtobel brend je sinonim za inovacije, jedinstveni kvalitet proizvoda i usluga, kao i vrhunski dizajn i održivost.

Thorn brend kreira visokokvalitetna, pouzdana i funkcionalna rešenja osvetljenja sa željom i znanjem da obezbedi pravo osvetljenje za ljude, prostor i okolinu. Naročita pažnja usmerena je na lakoću specificiranja opreme, laku instalaciju i održavanje. Pored svetiljki za aplikacije koje se odnose na unutrašnje osvetljenje, Thorn brend upotpunjuje kompletnu ponudu ZG svojim svetiljkama za spoljašnje osvetljenje, uključujući puteve, ulice, urbane zone, sportsko, tunelsko i dekorativno osvetljenje fasada.

Mi usklađujemo kvalitet osvetljenja i energetsku efikasnost i razvijamo prilagođena rešenja za osvetljenje koja pružaju merljivu dodatnu vrednost.

Više o našim proizvodima i projektima možete pronaći na:

https://z.lighting/en/

https://z.lighting/en/zumtobel/

https://z.lighting/en/thorn/

https://www.tridonic.com/com/en/

„Bez tesne saradnje sa arhitektama ne bismo bili podjednako uspešni u kreiranju naših rešenja osvetljenja. U zajedničkoj komunikaciji i razmeni konstruktivnih ideja, naše svetiljke i digitalni sistemi stvaraju lepši, svetliji, energetski efikasan i održiv svet enterijera i eksterijera. Želimo da podržimo ASAP asocijaciju kako bi se unapredila arhitektonska struka u Srbiji širenjem kontakata i iskustava, kao i edukacijom tržišta.“

Aleksandar Živanović, Country Manager Serbia

Kontakt

Gavrila Principa 43, 11000 Beograd +381 60 3384865 contact@asap.org.rs

SOCIAL

NEWSLETTER

FAQ