46. SALON ARHITEKTURE – SVEČANA DODELA NAGRADA

Za Asocijaciju srpskih arhitektonskih praksi je od suštinskig interesa da se život arhitektonske profesije vrati u nacionalne institucije.

 

Zbog toga smo sa velikim zadovoljstvom i odgovornošću prihvatili poziv Muzeja primenjene umetnosti da participiramo u organizaciji Salona arhitekture, najznačajnijeg nacionalnog i regionalnog arhitektonskog događaja.

 

Verujemo da su podignuti profesionalni kriterijumi pomogli da Salon ponovo bude svetkovina arhitekture. Smatramo da je bilo veoma značajno što su u okviru Salona otvorio dijalog u okviru struke i zahvaljujući čemu su mogući skupovi velikog broja arhitektonskih stvaralaca.

 

Uvereni smo da je neophodno nastaviti dijalog i sa globalnim trendovima i da su predavanja Vernera Sobeka i Amande Levit doprinela ovoj težnji.

 

Želeli smo i da se demistifikuje polje odlučivanja i zato su u protekle dve godine svi članovi žirija imali priliku da tokom predavanja govore o svojim profesionalnim i stručnim kriterijumima.

 

Salon smo svi mi i zato ćemo uvek pozivati naše članove da uzmu učešće.

 

Ovom prilikom želimo da čestitamo našim članovima na pohvalama i nagradama koje su dobili na 46. Salonu arhitekture.

 

Nagradu publike dobio je Predrag Milutinović iz Mapa Architects za projekat kuće Tolstojeva 42 u Beogradu.

 

Nagrada Salona za doprinos višeporodičnoj stambenoj arhitekturi otišla je timu Danilo Dangubic Architects za projekat Skew House.

 

Grand Prix osvojio je Zabriskie, za projekat zgrade InGrid – Schneider Electric Hub – transformacija industrijske hale Novkabel..

 

Pohvalu Salona za kreativnu reprezentaciju konkursnog rešenja dobio je tim AKVS za projekat Plodovi dokolice.

FAQ