ASAP 2030 – STRATEGIJA – GIGROUP

Povećanje članstva u ASAP: Razvoj i izazovi

U trenutku kada su predstavnici 13 arhitektonskih firmi marta 2022. osnovali Asocijaciju srpskih arhitektonskih praksi, niko od njih nije pretpostavljao da će organizaciju krajem januara 2024. godine činiti 64 članice.

Uvećanje članova zaista imponije svima u ASAP. Ono na najbolji način govori da smo u okviru arhitektonske zajednice prepoznati kao organizacija koje se iskreno zalaže za unapređenje poslovnog okruženja za sve koji se bave arhitektonskim preduzetništvom u Republici Srbiji.

Ovo rapidno proširenje donelo je brojne izazove, kojima su bili testirani naši organizacioni, administrativni i programski kapaciteti.

S idejom da tim izazovima bolje upravljamo, a da pri tom ne ugrozimo naše javno proklamovane ciljeve, vrednosti i misiju, na 22. sednici UO ASAP doneta je odluka da se pristupi definisanju strateških ciljeva organizacije do 2030. godine i pisanju pratećeg dokumenta.

Angažovanje partnera za strateški razvoj: Definisanje strateških ciljeva do 2030. godine

Kao podršku u ovom procesu angažovali smo našu partnersku firmu ‌Gi Group.

Tokom dvodnevnih radionica održanih 24. i 25. 1. učešće su uzeli predstavnici 15 firmi. Smatrali smo da ova fokus grupa mora  da simboliše sve različitosti u okviru Asocijacije. Bili su prisutni naši članovi iz više gradova u Srbiji, predstavnici firmi različitih veličina i godina postojanja, tržišnog udela i tržišnih niša. Izuzetno nam je značilo učešće naših koleginica koje su osnovale i uspešno vode svoje firme. Bilo je veoma izazovno formirati ovu fokus grupu i da svi odabrani budu u mogućstvu da odvoje svoja dva radna dana za ove aktivnosti. Verovali smo u znanje i iskustvo Veselin Vasiljković i Snežana Isaković da će uspešno realizovati radionice sa velikim brojem učesnika. Za nas je to bilo od suštinskog značaja, jer samo učešćem ovako velikog broja članova moguće je postići viskog stepen konsenzusa u vezi daljih aktivnosti i organizacionih promena.

Bilo je zaista veoma intenzivno i sa velikim nestrpljenjem očekujemo prve rezultate i draft dokumenta.

Ovo je tek početak procesa, u planu su dodatne radionice i aktivnosti sa ciljem da strateški dokument radnog naziva ASAP 2023 bude usvojen na Skupštini organizacije u martu.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo učesnicima što su odvojili svoje dragoceno vreme.

FAQ