ASAP INTRO #08

 

Posle nešto više od dva meseca pauze, sa INTRO #08 otvorili smo novu programsku sezonu ASAP. Prepuna Nova Iskra Dorćol pokazala nam je da su celoj zajednici nedostajali ASAP događaji.

Predstavili smo program aktivnosti i događaja do kraja prolećne sezone. Iskoristili smo priliku da se zahvalimo svim partnerima koji su nas pratili od početka našeg delovanja. Takođe, predstavili smo zajednici partnerske kompanije, Artefacto, Volumen, Fundermax koje su od ove godine deo ASAP ekosistema.

Od oktobra prošle godine ASAP je član NALED-a. Aktivni smo u radu njihovog Saveza za imovinu i investicije, kao i Saveza za fer konkurenciju. Želimo da se zahvalimo Jasmina Radovanović, koordinatorki Saveza za investicije i imovinu na odvojenom vremenu kako bi našim članovima približila principe delovanja NALED. Takođe, u razgovoru sa predsednikom UO ASAP Vladimirom Đorićem govorilo se o oblastima u kojim naše organizacije imaju istovetne ciljevi. Razgovarali smo o značaju javnog zagovaranja, poslednjim izmenama Zakona o planiranju i gradnji, kao i Zakonu o javnim nabavkama. Posebno su značajne izmene Zakona o javnim nabavkama usvojene krajem 2023. Zakon po prvi put prepoznaje specifičnost arhitektonskih usluga. Zaključili smo da je važno razviti alate i kriterijume koji će doprineti kvalitetnoj implementaciji Zakona u svakodnevnoj praksi. Želimo da kreiramo pripučnik ili pravilnik koji će pomoći državnoj upravi i jedinicama lokalne samouprave da adekvatno ocenjuju pristigle ponude na osnovu kvaliteta arhitektonske usluge, a ne osnovu kriterijuma najniže cene kakva je današnja praksa.

Vrhunac večeri bilo je tradicionalno predstavljanje novih firmi članica. Ono je ovaj put bilo specifično ne samo zbog raznolikosti njihovih polja delovanja. Naše članstvo se značajno uvećalo prethodnih meseci. Zato nam se sinoć predstavilo 11 novih članica. O svojim poslovnim specifičnostima, ali i o razlozima učlanjenja u ASAP govorili su predstavnici ArchiPlant Studio, HMA, GEORADIN, Energy Concept, GRIT Team, Kooperativa, LAMDA Group, MOD Project, Projekt Ekspert ADRIA, SNOP Studio, Studio 13.

I na kraju večeri koktel i osmesi.

FAQ