ASAP TALKS #14 ARHITEKTURA I MEDIJI

Drugi meetup u Novom Sadu

 

Za ASAP je od izuzetnog značaja da bude prisutna u svim gradovima u Srbiji u kojim trenutno ima članice. Zato nam je meet-up “Arhitektura i mediji” bio posebno važan. Posle naše I Skupštine koju smo održali prošlog marta, ovo je prvi događaj koji smo organizovali u Novom Sadu. Želeli smo da se čuje glas lokalne zajednice, koju čine ne samo naše firme članice, već i drugi koji žele da postanu deo ASAP, prijatelji i partneri udruženja i što nas je posebno obradovalo, veliki broj studenata arhitekture sa FTN koji su prisustvovali događaju. Obećavamo da se uskoro ponovo vidimo u Novom Sadu.

Arhitektura i mediji

Iako je bilo puno tehničkih izazova tokom jučerašnjeg strimovanja, ipak smo uspeli da čujemo stavove i iskustva svih panelista. Iako naši gosti Robert Čoban, Igor Mikitišin i Igor Conić vode ili uređuju medije različitih profila, koji sadržaje kreiraju za različite ciljne grupe, ono što ih objedinjuje je činjenica da su značajno podigli vidljivost arhitekture u javnom životu. Zaključili smo da se odavno nije u javnosti toliko govorilo o arhitekturi kroz brojne konferencije, događaje koje prave razne organizacije, izložbe, bijenala i različite medijske platforme, ali i da smo i dalje od cilja. A to je da postoji kvalitetna, ozbiljno producirana emisija o arhitekturi u prime-time nekog medija sa nacionalnom frekfencijom.

 

Iako svi organizujemo događaje i nekada je veoma zahtevno napraviti kalendar kako bi se izbegla preklapanja, složili smo se da je dijalog koji je pokrenut kroz različite forme događaja naših organizacija, jedini put da arhitektonska profesija artikuliše svoje interese i dobije svoj zasluženi prime-time položaj unutar srpskog društva.

 

 

Izvinjavamo se zbog poteškoća u live-stream i brojnim gledaocima. Pogledajte ceo snimak događaja preko sledećeg linka : https://www.youtube.com/watch?v=GBqZBMvL8yU

 

FAQ