CONFINDUSTRIA SERBIA

Najveća privredna komora u Italiji – Confindustria

Bilo nam je izuzetna čast i zadovoljstvo što smo dobili poziv od Confindustria Serbia da prisustvujemo prvom sastanku Radne grupe za građevinarstvo u okviru srpske podružnice ove najveće privatne privredne komore u Italiji koja zastupa oko 160.000 pravnih subjekata.

Iako postoji očigledna razlika u društvenom uticaju, dužini postojanja i drugim parametrima, postoji važna poveznica u delovanju naših udruženja. Mi pre svega brinemo i zastupamo privredne interese naših članova. Takođe, trudimo se da unapredimo privredni ambijent i podignemo standarde profesije.

Uvodna izlaganja imali su Irene Brajović, direktorke Confindustria Serbia i Simone Apolonia, člana Upravnog odbora. U daljem toku sednice imali smo priliku da čujemo mnoštvo kolega iz različitih sektora industrije. Posebno su nam značili njihovi dragoceni uvidi u trenutnu ekonomsku situaciju i aktuelne razvojne projekte.

ASAP – CONFINDUSTRIA – značaj povezivanja arhitektonskih firmi

Aktivnosti Asocijacije srpskih arhitektonskih prezentovao je izvršni menadzer Igor Marsenić. Marsenić je govorio o značaju povezivanja arhitektonskih firmi za dalji razvoj ovog sektora usluga. Takođe, govorio je i o trenutnom broju članic,a kao i o oblastima u kojima su sa svojim projektima aktivni. Predstavio je još dva strateška polja delovanja Asocijacije. To su oblast javnog zagovaranja, kao i profesionalizacije i standardizacije profesije i usluga.

Verujemo u moć povezivanja i zato sa pravom očekujemo prve saradnje izemđu članica Confindustria i Asocijacije srpskih arhitektonskih praksi.

FAQ